6 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiati despre raceala

0
594
6 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiati despre raceala

Multi oameni cred ca raceala este cauzata de un singur virus, dar lucrurile nu stau chiar asa. Exista peste 200 de virusi care cauzeaza simptomele unei raceli obisnuite. Rinovirusii cauzeaza majoritatea racelilor dar acestea mai pot fi cauzate si se coronavirusi, enterovirusi, precum si multi alti virusi.

Deoarece exista atatia virusi care pot cauza aceste simptome, nu poate fi un singur tratament pentru o raceala obisnuita.

Antibioticele nu ajuta

Oricat de mult v-ati dori ca antibioticele sa trateze simptomele racelii, aflati ca acestea nu o fac. Antibioticele omoara bacteriile si nu virusii, iar raceala este cauzata de virusi. In cazul in care nu ati dezvoltat si o infectie secundara cauzata de o bacterie, antibioticele nu va vor fi de niciun ajutor ci doar veti dezvolta rezistenta la acestea, iar administrarea de antibiotice atunci cand nu este necesar face tratarea unor posibile infectii mai dificila

Raceala nu se transforma in gripa

Raceala se instaleaza treptat, cu simptome care se inrautatesc 2-3 zile, pentru ca mai apoi sa inceapa sa se amelioreze. In schimb, gripa se instaleaza subit si este descrisa de majoritatea oamenilor ca si cum „ar fi fost loviti de un camion”.

Raceala nu se transforma in gripa deoarece acestea sunt provocate de virusi diferiti care nu se pot transforma in altceva.

Daca aveti simptome de raceala ce persista pana la o saptamana si incep sa se inrautateasca, atunci ar trebui sa consultati un doctor deoarece exista posibilitatea de a fi dezvoltat o infectie secundara.

Poate aparea in orice perioada a anului

Cu toate ca raceala este mai obisnuita in sezonul rece, aceasta poate afecta organismul in orice luna sau anotimp. Deoarece simptomele pot fi asemanatoare cu cele ale unei alte afectiuni, de cele mai multe ori poate fi dificil de aflat ce anume va face sa va simtiti rau.

Vremea rece nu cauzeaza raceala

Asa cum raceala poate aparea in orice perioada a anului, vremea rece nu o cauzeaza. Exista cateva dovezi potrivit carora virusii racelii si ai gripei circula mai usor in lunile reci, atunci cand aerul este mai uscat. Dar asa cum am mai spus, raceala este cauzata de virusi nu de vreme. Nu va veti imbolnavi pentru ca ati stat in frig ci va fi din cauza unor germeni care au patruns in organism si va fac sa va simtiti rau.

Majoritatea remediilor naturiste sunt mituri

Oamenii tind sa imparta virtual cu celelalte persoane informatii referitoare la remedii minune impotriva gripei si a racelii, prin retelele de socializare. Din pacate, multe dintre aceste informatii sunt de cele mai multe ori inexacte.

Cu scuzele de rigoare pentru dezamagirea provocata, trebuie sa stiti ca scortisoara, mierea, ceapa si alte asemenea produse nu sunt tratamente minune, dar nu negam nici efectele benefice pe care le pot avea asupra organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.