Alimentele care protejează creierul

0
491

Alimentele care protejează creierul

Alimentele de zi cu zi pot devenii un adevărat medicament pentru organism.

În Statele Unite este în vogă un curent care vizează tratarea bolilor neurologice prin grija acordată la ceea ce se întâmplă la nivelul microbiotei sau florei intestinale. Cu alte cuvinte realizându-se o legătură explicită între intestin și creier, scrie site-ul 20minutes.fr.

Alimentele care protejează creierul

Neurologul american David Perlmutter se concentrează pe rolul bacteriilor din organism pentru evitarea depresiei. A sclerozei în plăci, a bolii Alzheimer, autismului și altor boli. În afară de sfaturile clasice care recomandă consumul de alimente bio. Evitarea produselor prelucrate și a conservelor. Medicul mai enumeră alimentele care protejează creierul pe termen lung.

Alimentele care protejează creierul

Un prim grup este format din alimentele „probiotice” sau care conțin bacterii benefice. Sunt alimentele fermentate, îndeosebi varza murată. Produsele lactate cu bifidobacterii sau lactobacili din surse naturale. Potrivit doctorului Perlmutter, bacteriile joacă un rol multiplu în organism.

Alimentele care protejează creierul

„Ele mențin o stare bună a învelișului intestinal. Echilibrează PH-ul din organism. Joacă rol de antibiotic, antiviral. Reglează imunitatea și controlează inflamațiile”. Neurologul recomandă iaurturi, kefir, kimchi, varză murată și produsele marinate.

Alimentele care protejează creierul

Pentru protejarea creierului se recomandă și alimentele sărace în glucide. Asta în contextul în care tendința alimentației moderne este excesul de zahăr și cereale. Un regim prea bogat în zaharuri și sărac în fibre ar mări riscul de permeabilitate intestinală. De perturbare a sistemului imunitar și de inflamare generală, care ar afecta și creierul. Produsele indicate sunt legumele verzi, ceapa, roșiile, dovleacul, semințele de floarea-soarelui. Precum și proteinele din ouă, pești sălbatici, fructe de mare, carne de pasăre și vită. Și zarzavaturile și condimentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.