Ciocolata calda ar putea fi cea mai potrivita bautura de recuperare dupa sport

0
919
Ciocolata calda ar putea fi cea mai potrivita bautura de recuperare dupa sport

In timp ce rafturile magazinelor sunt pline cu tot felul de bauturi de recuperare dupa sport, bautura ideala de dupa alergare ar putea fi de fapt una pe care o adorati inca din vremea copilariei.

Laptele cu ciocolata este una dintre cele mai bune solutii de recuperare deoarece este bogata in proteine si carbohidrati, ajuta la restabilirea nivelului de glicogen si reduce surmenajul muscular. Spre deosebire de laptele natural, acesta contine un total de 3 gr de carbohidrati la 1 gr de proteine, o cantitate recomandata pentru recuperarea post-alergare.

Continutul mare de apa ajuta de asemenea la inlocuirea apei pierdute prin transpiratie in timpul alergatului, iar ciocolata cu lapte contine vitamine B si minerale (calciu) care sprijina structura oaselor. In plus, multi alergatori considera ca ciocolata cu lapte este mai usoara pentru sistemul digestiv, intrucat nu pot consuma alimente solide imediat dupa o sesiune de alergare.

Cercetatorii au aratat beneficiile ciocolatei cu lapte pentru alergatori. Unul dintre studii a relevat faptul ca alergatorii care au consumat ciocolata cu lapte fara grasimi, timp de 3 ore dupa alergare au prezentat markeri sporiti de recuperare a proteinelor musculare, in comparatie cu cei care au consumat bauturi bogate in carbohidrati.

Un alt studiu a descoperit ca ciocolata cu lapte contribuie la completarea resurselor de glicogen din muschi, o sursa de energie in timpul exercitiilor prelungite. Nivelul de glicogen din muschii alergatorilor a fost testat la 30 si 60 de minute de la ingerarea fie a unei bauturi  cu ciocolata fara grasimi, fie a unei bauturi bogate in carbohidrati, iar cantitatea de glicogen a fost mai mare laalergatorii care au baut ciocolata cu lapte, la ambele masuratori.

Aceasta bautura poate avea si o multime de alte beneficii: poate fi relativ mai ieftina in comparatie cu bauturile de recuperare si este usor de facut acasa sau usor de cumparat, ca sa nu mai vorbim de faptul ca are un gust placut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.