Igiena dentara incepe cu un periaj dentar corect – Partea I

0
842
Igiena dentara incepe cu un periaj dentar corect - Partea a II-a

Pentru ca medicul stomatolog nu se numara printre cei mai buni prietenii ai nostri, ar trebui sa ne autoeducam pentru a nu fi nevoiti sa ne intalnim. Si pentru acest lucru este foarte importanta igiena dentara care incepe cu un periaj corect.

Periajul dintilor trebuie sa fie una dintre cele mai importante activitati din viata zilnica si de asemenea trebuie sa stim cum sa il realizam in mod corect si eficient.

Atat resturile alimentare cat si placa bacteriana rezultata in urma fermentarii resturilor alimentare nu pot fi indepartate decat cu ajutorul periajului care trebuie facut de cel putin doua ori pe zi- dimineata si seara- sau daca este posibil, chiar si in timpul zilei, dupa fiecare masa.

Periajul dintilor este la fel de important atat seara, inainte de culcare, cat si dimineata, imediat dupa ce ne trezim.

Periajul de dimineata este primul lucru cu care trebuie sa ne incepem ziua, chiar inainte de a bea sau de a lua micul dejun, deoarece pe perioada noptii, pe dinte se depune mai usor placa bacteriana din cauza consistentei vascoase a salivei. Neindepartata, placa bacteriana depusa pe timpul noptii atrage resturile de mancare favorizand aparitia cariilor.

De altfel, si periajul facut seara inainte de culcare este important deoarece eliminam resturile de mancare din timpul zilei care, pe perioada noptii, fermenteaza, fapt ce favorizeaza de asemenea tepunerea tartrului si aparitia cariilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.