Probleme stomatologice- Mergem la control sau nu?

0
537

In general, problemele stomatologice pot fi localizate la nivelul gingiei si a tesuturilor de sustinere a dintilor sau pur si simplu la nivelul dintilor.

Ca si in cazul altor afectiuni, problemele stomatologice ne determina de cele mai multe ori sa ne tratam singuri sau sa amanam vizita la specialist pana in ultimul moment.

Indiferent de natura problemei pe care o intampinam, chiar daca avem impresia ca stim despre ce este vorba, este indicat sa consultam un medic stomatolog, care dupa efectuarea unui control amanuntit va fi in masura sa stabileasca tratamentul adecvat.

Netratarea, sau un tratament nepotrivit, poate pune in pericol viata pacientului.

Desigur ca fiecare persoana poate lua propriile masuri la intampinarea unor probleme dentare, dar acestea trebuie sa se rezume la igiena dentara sau obiceiuri alimentare.

Pana la intalnirea cu medicul dentist putem reduce durerile evitand alimentele care declanseaza sau sporesc disconfortul dentar pe care il resimtim si, de asemenea, sa nu neglijam igiena dentara.

Igiena dentara nu se refera doar la periaj, ci la un set complet de actiuni pe care trebuie sa le intreprindem pentru a ne mentine sanatatea dintilor,

Este recomandat periajul dintilor de minim 2 ori pe zi, dimineata si seara combinat cu folosirea apei de gura si a atei dentare,

Periajul de dimineata este important deoarece pe perioada noptii, pe dinte se depune mai usor placa bacteriana din cauza consistentei vascoase a salivei. Neindepartata, placa bacteriana depusa pe timpul noptii atrage resturile de mancare favorizand aparitia cariilor iar periajul de seara este important deoarece putem elimina resturile de mancare acumulate in timpul zilei care, pe perioada noptii, fermenteaza, fapt ce favorizeaza de asemenea depunerea tartrului si aparitia cariilor.

Atata timp cat acordam atentie masurilor de prevenire si respectam sfatul specialistului de a merge la control din 6 in 6 luni, putem evita urgentele stomatologice. Controalele de rutina pot fi de un real ajutor, deoarece pacientul poate primi sfaturi referitoare la igiena dentara proprie, luand in considerare sanatatea actuala a dintilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.