Remedii naturale pentru răni, bășici sau bătături

0
762

Remedii naturale pentru răni, bășici sau bătături

Remedii există, de tot felul, de la cele băbești la cele naturiste.

Ne bucurăm încă de vremea frumoasă și unii sunt încă în concediu. Plimbările în aer liber sunt deliciul vacanțelor. Dacă nu alegi cu grijă încălțămintea, te poți alege cu rani, bășici sau bătături. Dar tot natura are remedii pentru aceste mici neplăceri.

Remedii naturale pentru răni, bășici sau bătături

În plus, poți vindeca și alte probleme ale pielii. Rostopasca se găsește pe cărările de munte. Este binecunoscută calitatea ei de a vindeca rănile, dar și negii. Sucul galben proaspăt care curge din tulpina plantei se aplică pe zona afectată. Pentru a scăpa de negi, trebuie să faci asta șapte zile consecutiv.

Sucul proaspăt de echinaceea aplicat direct pe zona afectată vindecă rănile. Poți folosi și unguente care conțin cel puțin 15 % suc celular de echinaceea. Tot pentru aplicații locale există geluri. Acestea nu se folosesc mai mult de șapte-opt zile consecutiv.

Mugurii de plop au acțiune antimicrobiană și se recomandă ca antiseptic, antiinflamator și analgezic. Preparatele pe bază de muguri de plop sunt recomandate pentru răni ușoare și arsurile provocate de soare, întrucât au efect cicatrizant. Folosește produse pentru uz extern care să conțină 20-30 % extract de muguri.

Remedii naturale pentru răni, bășici sau bătături

Bășicile ar fi bine să nu le spargi, mai ales dacă sunt mici. Ele trebuie curățate și acoperite cu plasturi atunci când porți încălțăminte. Seara, la culcare, este mai bine să lași pielea să respire. Mai poți încerca pentru a grăbi vindecarea să aplici frunze de varză fierte în lapte.

Pentru bătături, fă o baie de picioare într-un lighean cu apă călduță în care ai dizolvat trei linguri cu bicarbonat de sodiu. Poți și masa direct bătăturile cu o pastă formată din trei linguri de bicarbonat de sodiu amestecate cu o lingură de apă. Este utilă și baia de picioare cu ceai de mușețel concentrat (trei lingurițe la 250 ml apă clocotită). După ce bătăturile s-au înmuiat, folosește piatra ponce pentru a le îndepărta.

Acest gen de remedii vă sunt utile și, de cele mai multe ori, te scapă de neplăceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.