Știai că te poți îmbolnăvi din cauza machiajului?

0
491

Știai că te poți îmbolnăvi din cauza machiajului? Machiajul a devenit aproape o dependență a femeii moderne: pielea perfectă pe care o obții datorită fondului de ten, genele alungite, pomeții strălucitori, trandafirii, și buzele senzuale îți sporesc încrederea în tine. Din fericire, machiajul ne face să ne simțim mai bine în fiecare zi, fără să știm însă că ne expunem unor boli destul de periculoase, cum ar fi infecții, acnee sau piele iritată. În mare parte aceste infecții sunt cauzate de utilizarea unor produse expirate.

”Problema cea mai gravă cu produsele de machiaj expirate este aceea că acestea se descompun și conservanții din aceste produse pot expira. Aceste chimicale se descompun și încep să facă loc bacteriilor, cauzând astfel probleme ale pielii”, a explicat dermatologul Debra Jaliman.

Conjunctivită

Conjunctivita este o infecție contagioasă care poate fi luată foarte ușor de la o prietenă ce a avut o astfel de problemă. Așadar, evită să folosești cosmeticele amicelor tale, chiar dacă ești foarte apropiată de ele sau ți se pare că produsele lor de machiaj sunt mai bune decât ale tale.

Infecție cu stafilococ

Nu este o infecție tocmai des întâlnită, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te temi de ea. Microbii care s epot transfera din produsele cosmetice sunt Stafilococul auriu și Stafilococul epidermic. Nu împrumuta bureței, perii, pensule și alte ustensile de aplicare a machiajului care iau contact direct cu pielea altcuiva. Chiar dacă îți este prietenă bună. Riști să faci o astfel de infecție.

Urcior

Micul furuncul care apare la rădăcina genelor este nu doar foarte dureros, dar și foarte inestetic. Rimelul, creionul de ochi sau pensula de fard care sunt contaminate cu bacteria ce provoacă urcior reprezintă pentru voi un factor de risc.

Alergii

Iritații, coșuri sau erupții, toate aceste simptome sunt normale atunci când organismul are o reacție alergică la un anumit produs. Produsele cosmetice care sunt infestate de bacterii pot irita pielea și pot lăsa urme extrem de neplăcute la nivelul epidermei, avertizează medicul dermatolog.

Herpes

Rujul poate fi purtător al multor boli, printre care și herpesul. ”Chiar dacă o persoană din anturajul tău nu a avut nicodată hepes, asta nu înseamnă că nu poate fi purtătoarea acestui virus. Evită să folosești orice produs de machiaj împrumutat, pentru că te poți trezi cu o astfel de infecție”, explică medicul Jaliman.

Acnee

Acneea este produsă atunci când porii sunt blocați de grăsime, piele moartă și bacterii, așa că germenii se pot înmulți cu ușurință atunci când este aplicat și mai mult machiaj. Dacă vezi că pe pielea ta ai apărut astfel de probleme, evită să folosești orice fel de machiaj până când erupția dispare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.